Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Περιοδικό «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία»: Ειδικό θεματικό τεύχος αφιερωμένο στην Ομότιμη Καθηγήτρια Ευγενία Φλογαΐτη

 

Με χαρά ανακοινώνουμε την έκδοση του επιστημονικού συλλογικού τόμου, ως ειδικού θεματικού τεύχους του Περιοδικού «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία», που είναι αφιερωμένος στην Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κυρία Ευγενία Φλογαΐτη.

Ο τόμος αποτελείται από πέντε ενότητες («Βασικές έννοιες», «Θεματικές», «Ικανότητες», «Μέθοδοι» και «Αειφόρο Σχολείο»), σε καθεμία από τις οποίες έχουν περιληφθεί άρθρα που υπογράφονται από παλιούς και νέους ακαδημαϊκούς συναδέλφους και συνεργάτες της Ευγενίας Φλογαΐτη, καθώς και από διδακτόρισσές της. Μέσα από αυτά προσεγγίζονται επίκαιρα θέματα και ειδικές πτυχές της θεωρίας και της πράξης της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία ή εξετάζονται εκ νέου βασικά ζητήματα της προβληματικής και του παιδαγωγικού πλαισίου της υπό το πρίσμα σημαντικών πρόσφατων εξελίξεων και συζητήσεων.

Η Ομάδα των Επιμελητών του ειδικού τεύχους, αποτελούμενη από τις κ.κ. Αναστασία Δημητρίου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μαρία Δασκολιά (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γεωργία Λιαράκου (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τον κ. Κώστα Γαβριλάκη (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), ευελπιστεί ότι ο τόμος αυτός, που αποτυπώνει μια σημαντική δημιουργική εκπροσώπηση της εγχώριας σύγχρονης σκέψης και προβληματικής στο πεδίο, θα δώσει την ευκαιρία στην Ευγενία Φλογαΐτη, προς την οποία απευθύνεται, να «συνομιλήσει» με τις ιδέες και το περιεχόμενο των κειμένων, αφού η ίδια ήταν και παραμένει ένα οξύ και ανήσυχο ακαδημαϊκό πνεύμα. Θεωρεί ακόμα ότι μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό διδακτικό εγχειρίδιο-βοήθημα για φοιτητές, προ- και μεταπτυχιακούς, καθώς και για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές στα πεδία αυτά στη χώρα μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου