Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: «Το νερό είναι ζωή. Το νερό είναι τροφή. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω»

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (Food and Agriculture Organization of the United Nations - FAO) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (World Food Day) κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, με πολυάριθμες εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε περίπου 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και την ανάληψη δράσης για την εξασφάλιση μιας υγιεινής διατροφής για όλους.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής είναι «Το νερό είναι ζωή. Το νερό είναι τροφή. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω.». Ο FAO καλεί τις κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία του νερού ως φυσικού πόρου και μορφής ζωής, που καθορίζει την παραγωγή και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε. 

Photo credits: Pixabay

Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η αστικοποίηση, η οικονομική ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή ασκούν πίεση στους υδάτινους πόρους της Γης. Ταυτόχρονα, οι ποσότητες γλυκού νερού ανά άτομο έχουν μειωθεί κατά 20% τις τελευταίες δεκαετίες. Η διαθεσιμότητα του νερού μειώνεται, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται και η ποιότητά του, εξαιτίας κακής διαχείρισης, αλόγιστης εξόρυξης υπόγειων υδάτων, ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Το νερό είναι τροφή! Η τροφή είναι νερό!

Αναζητήστε κάπου κοντά σας εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

#WorldFoodDay #WaterAction #LeaveNoOneBehind #SDGs #Sustainability #SustainabilityEducation #EnvironmentalEducation

8 ενέργειες που μπορεί να κάνει ο καθένας για να εξοικονομήσει νερό κάθε μέρα: https://fb.watch/nEK3q6vebZ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου