Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»

  

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου η απολογιστική συνάντηση του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος  «Επιστήμη των Πολιτών & Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία», το οποίο σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Cos4Cloud, με επιστημονική υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και Διευθύντρια του ΕργΠΕ, κ. Μαρία Δασκολιά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης ΕΚΠΑ, με τη συμμετοχή 23 εκπαιδευτικών και στελεχών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η διάρκειά του ήταν 100 ώρες και περιελάμβανε πέντε εκπαιδευτικές ενότητες: 

  • Εισαγωγή σε βασικές έννοιες, προσεγγίσεις και πρακτικές της Επιστήμης των Πολιτών     
  • Η Επιστήμη των Πολιτών στην πράξη: Παρατηρητήρια Πολιτών για την  παρακολούθηση της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής ποιότητας
  • Το ευρωπαϊκό έργο Cos4Cloud: Προώθηση της Επιστήμης των Πολιτών μέσω του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης
  • Επιστήμη των Πολιτών και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για την Αειφορία 
  • Σχεδιασμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και υλικού για ενσωμάτωση της Επιστήμης των Πολιτών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για την Αειφορία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά σενάρια και τις δραστηριότητες που είχαν σχεδιάσει σε ομάδες, προκειμένου η Επιστήμη των Πολιτών και τα Παρατηρητήρια Πολιτών που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του “Cos4Cloud” να εισαχθούν δημιουργικά στη σχολική πρακτική της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Την παρουσίαση κάθε σεναρίου ακολούθησε κριτικός σχολιασμός από την Ομάδα Έργου του επιμορφωτικού προγράμματος και συζήτηση σχετικά με την προοπτική εφαρμογής των σεναρίων στα σχολεία.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για τη συνεργασία και προσβλέπουμε στη συνέχισή της!


#Cos4Cloud #CitizenScience

#SustainableDevelopment #SDGs

#EnvironmentalEducation #SustainabilityEducation

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου