Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Ασφαλείς και Υγιείς με Βιώσιμη Κινητικότητα

 

Με κεντρικό θέμα «Ασφαλείς και υγιείς με βιώσιμη κινητικότητα», η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 (16 – 22 Σεπτεμβρίου) αποτελεί μια υπενθύμιση για την ευκαιρία που έχουμε να καθιερώσουμε τις καλές συνήθειες που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση δυναμικά, αλλά και με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον, εισάγοντας στην καθημερινότητά τους περισσότερη φυσική δραστηριότητα και περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τις τάσεις που δημιουργούνται επιχειρεί να προωθήσει και να διατηρήσει ο φετινός εορτασμός, μέσω μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται σε 2.564 πόλεις από 48 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Οι διάφορες πρωτοβουλίες προβάλλουν πρακτικές που συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, όπως η διάθεση περισσότερων αστικών χώρων άσκησης και αναψυχής, η ενεργός κινητικότητα  (μετακινήσεις που βασίζονται στη σωματική δραστηριότητα), η μείωση του χρόνου των μετακινήσεων, η τηλεργασία, η αποτελεσματική διαχείριση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης κ.ά.

Η υιοθέτηση της βιώσιμης κινητικότητας από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες μπορεί επίσης να αποτελεί στόχο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΠΕ/ΕΑΑ), αφού ευθυγραμμίζεται με τις ιδέες και τις αξίες της.

Μπορείτε να αναζητήσετε εκδηλώσεις σε κάποια από τις 70 ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό εδώ: https://mobilityweek.eu/2021-participants/?year=2021&country=GR

#EuropeanMobilityWeek #Covid_19 #MoveResponsibly #ActiveMobility #Low_ZeroEmissionMobility #SDGs #SustainableDevelopment #EnvironmentalEducation #SustainabilityEducation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου